Компании

все компании

Orlen Lietuva скоротила виручку на 18%, чистий прибуток - у 10 разів

23 лютого 2024 року, 22:56
Литовська Orlen Lietuva (управляє Мажейкяйським НПЗ і нафтовим терміналом у Бутінгу), контрольована польським нафтовим концерном Orlen, у IV кварталі 2023 року одержала дохід у розмірі $1,766 млрд - на 18% менше, ніж за аналогічний квартал 2022 року, ідеться в повідомленні компанії.

Найбільший вплив на зниження доходів справило падіння цін на бензин, дизельне та авіаційне паливо в жовтні-грудні, а також зниження попиту на цю продукцію на ринках, зазначається в релізі.

Водночас, хоча останні три місяці року вирізнялися нестабільною геополітичною ситуацією у світі, млявим попитом і невизначеністю в економіці великих країн, Orlen Lietuva вдалося працювати прибутково. Чистий прибуток компанії за IV квартал склав $7,3 млн (за підрахунками агентства BNS, це в 10 разів менше, ніж роком раніше), а EBITDA - $15,9 млн (в 11 разів менше).

"Не дивлячись на те, що макроекономічні умови у світі постійно змінюються, і в останньому кварталі 2023 року вони були складними, фінансові результати групи Orlen Lietuva залишалися позитивними", - зазначив глава компанії Радослав Мішталевський, слова якого наводяться у пресрелізі.

Працюючи на 87% потужності, НПЗ Orlen Lietuva в IV кварталі 2023 року переробив понад 2,2 млн тонн нафтової сировини.

У повідомленні також наголошується, що у зв'язку зі скороченням продажів у країнах Балтії компанія збільшила експорт в Україну і в Польщу.




Просмотров: 258
Другие новости