Компании

все компании

Голова НКРЕКП склав повноваження

23 лютого 2024 року, 16:45
Голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський склав повноваження її керівника.

"Учора (22 лютого - ЕР) закінчився останній день моїх повноважень як голови НКРЕКП. І вже незабаром разом із колегами, шляхом таємного голосування, ми оберемо нового керівника регулятора", - написав він у своєму Facebook.

Як зазначила НКРЕКП у своєму Facebook у п'ятницю, відсьогодні (23 лютого - ЕР) Ущаповський є чинним членом регулятора.

У дописі Ущаповський додав, що на позиції члена НКРЕКП продовжить працювати над упровадженням рішень, необхідних для стабілізації ринку, його подальшого розвитку та інтеграції в ЄС, назвавши критично гострим питанням врегулювання боргової кризи на ньому.

Він вказав, що регулятор із Міністерством енергетики вже розробили перелік необхідних нормативних документів і заходів, які найближчим часом мають бути реалізовані.

Відповідно до закону про НКРЕКП, голова Комісії обирається її членами шляхом таємного голосування строком на два роки. Одну й ту саму особу не може бути обрано головою на два строки поспіль. У разі закінчення строку, на який було обрано голову НКРЕКП, або дострокового припинення його повноважень голосування щодо обрання нового голови проводиться в 10-денний строк з дня припинення зазначених повноважень.

Як пояснили Енергореформі в НКРЕКП, доки не обрано її очільника, Комісія не може проводити засідання, оскільки лише він має повноваження підписувати порядок денний засідань та ухвалені постанови і розпорядження.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 1 липня 2020 року затвердив схему ротації членів НКРЕКП до 2025 року. Згідно з указом №258, першою (до 1 липня 2020 року) ротація застосовується до члена комісії Олени Антонової, яка в суді оскаржувала своє звільнення. За нею слідує ротація Кривенка (до 1 липня 2021 року), далі - Олексія Магди (до 1 липня 2023 року), потім Ольги Бабій та Дмитра Коваленка (до 1 липня 2024 року), а після цього Руслана Кайдаша та Валерія Тарасюка (до 1 липня 2025 року).

Конкурс оголошується за три місяці до закінчення терміну повноважень того чи іншого члена регулятора. Конкурсна комісія має відібрати на розгляд і затвердження уряду двох кандидатів.

Наприкінці травня 2023 року конкурсна комісія з відбору кандидатів у члени НКРЕКП обрала двох кандидатів на посаду члена регулятора в особі Олександра Косянчука та Михайла Бно-Айріяна.

Уряд досі не визначився з вибором.

Тим часом Михайло Бно-Айріян у серпні 2023 року очолив комітет з питань європейської інтеграції Федерації роботодавців України (ФРУ).

Таким чином, у Комісії вакантне одне місце. До неї, крім Костянтина Ущаповського, входять Ольга Бабій, Дмитро Коваленко, Руслан Кайдаш, Валерій Тарасюк та Олександр Формагей.

теги: НКРЕКП



Просмотров: 186
Другие новости