Компании

все компании

Nvidia збільшила чистий прибуток майже в 9 разів, виручка зросла в 3,7 раза

22 лютого 2024 року, 17:36
Американський виробник графічних процесорів Nvidia Corp., одна з найдорожчих і найшвидше зростаючих компаній світу, багаторазово збільшив чистий прибуток і виручку за підсумками чергового кварталу та дав позитивний прогноз на майбутнє.

Як повідомляється в прес-релізі Nvidia, її чистий прибуток за квартал, що завершився 31 січня, становив $12,3 млрд, або $4,93 у розрахунку на акцію, порівняно з $1,4 млрд, або 57 центами на акцію, за порівнянний період роком раніше.

Скоригований прибуток становив $5,16 на акцію.

Виручка злетіла до $22,1 млрд з $6,05 млрд роком раніше.

Аналітики, опитані FactSet, у середньому прогнозували скоригований прибуток компанії на рівні $4,59 на акцію за виручки в $20,4 млрд.

Підрозділ дата-центрів компанії наростив виручку в минулому кварталі більш ніж уп'ятеро, до $18,4 млрд проти прогнозу аналітиків у $17 млрд. Виручка ігрового бізнесу підвищилася на 56% і склала $2,9 млрд (прогноз - $2,7 млрд).

Nvidia планує в першому фінкварталі отримати виручку в районі близько $24 млрд, тоді як консенсус-прогноз передбачає $22,2 млрд.

Компанія не дає більш довгострокових прогнозів, проте глава Nvidia Дженсен Хуан наголосив на наявності "чудових умов для безперервного зростання" в найближчі два календарні роки і після цього.

Котирування акцій Nvidia підскочили на 9,1% на додаткових торгах у середу. Капіталізація компанії за останній рік злетіла майже втричі, до $1,72 трлн, завдяки популярності технологій штучного інтелекту, які активно використовують її чипи.




Просмотров: 170
Другие новости