Компании

все компании

Литовська Ignitis побудує три парки сонячних електростанцій за EUR178 млн

22 лютого 2024 року, 16:34
Литовська Ignitis Renewables (входить до контрольованої державою енергетичної Ignitis grupe, раніше - Lietuvos energija) інвестує EUR178 млн у будівництво в Латвії потужністю 239 МВт.

"Ignitis Renewables ухвалила остаточне інвестиційне рішення щодо свого портфеля парків сонячних батарей потужністю 239 МВт у Латвії, найбільшого в країнах Балтії", - повідомила пресслужба компанії.

Будівництво розпочнеться в першому кварталі цього року, завершення і введення в комерційну експлуатацію заплановані на 2025 рік.

Будуть побудовані три СЕС - одна потужністю 94 МВт у волості Варме і дві сумарно на 145 МВт у волостях Барбеле і Стелпе (один парк із двома СЕС). Загальної встановленої потужності у 239 МВт достатньо для задоволення потреб в електроенергії близько 100 тис. домогосподарств.

"Третина наших девелоперських проєктів знаходиться в Латвії. Рішення про початок будівництва - важливий крок у розширенні нашої діяльності в країнах Балтії та в реалізації нашої стратегії розвитку "зеленої" енергетики в регіоні загалом", - сказав генеральний директор Ignitis Renewables Тьєррі Ейленс, слова якого наведені в прес-релізі.

Пресслужба нагадує, що компанія найближчими роками планує інвестувати в Латвію близько 700 млн євро. Більшу частину буде спрямовано на проєкти відновлюваної енергетики.

Наприкінці 2022 року Ignitis renewables повідомляла, що купує компанію, що займається в Латвії проєктами у сфері геліоенергетики. Договір про купівлю 100% акцій латвійської компанії, назву якої не уточнювали, передбачав вкладення в розмірі до EUR213 млн (ціна купівлі активу та інші інвестиційні витрати). Як зазначалося, проєкти сонячних парків загальною потужністю до 300 МВт перебувають у стадії розроблення, початок будівництва очікували 2024 року, введення в експлуатацію - 2025 року.

Ignitis Renewables працює в трьох країнах Балтії та в Польщі, реалізує проєкти наземних і морських вітряних, сонячних станцій, проєкти з виробництва енергії з біомаси та відходів. Наразі Ignitis Renewables управляє п'ятьма ВЕС у Литві, по одній у Польщі та Естонії.

Основним акціонером Ignitis grupe є Литовська держава (через Мінфін), яка володіє 73,08%.




Просмотров: 138
Другие новости