Компании

все компании

Alterra Group застрахувала в СК "ІНГО" логістичний хаб у Львівській області

22 лютого 2024 року, 18:14
Українська девелоперська компанія Alterra Group застрахувала в СК "ІНГО" (Київ) будівництво нового логістичного центру PORT2 у Львівській області, повідомляють у прес-релізі страховика.

Також наголошується, що Alterra Group частково застрахувала першу частину логістичного комплексу PORT(PORT1), що включає господарську будівлю і комунікації PORT1. Крім того, повністю застрахували від військових ризиків будівництво другої частини PORT(PORT2). Застраховано всі будівлі, включно з оздобленням, комунікаціями та склом, а також будівельно-монтажні роботи та матеріали (зокрема будівельні) або не введені в експлуатацію елементи будівлі.

Сума страхового захисту становить 20 млн грн.

Згідно з договором страхування, СК "ІНГО" зобов'язується відшкодувати вартість відновлення застрахованих об'єктів у разі їхнього пошкодження або знищення внаслідок воєнних дій, включно з влучанням ракет або їхніх уламків, безпілотників, інших видів збройної агресії або оборонних дій.

Додатково в разі настання страхового випадку "ІНГО" компенсує витрати на розчищення території застрахованого об'єкта, витрати на пожежогасіння, інші заходи, що допоможуть запобігти або зменшити розмір збитку, а також оплату послуг залучених фахівців і понаднормові витрати.

За словами засновника Alterra Group Дмитра Ковальчука, такий договір страхування полегшить співпрацю з потенційними клієнтами та інвесторами, особливо під час будівництва.

"Це важливий перший крок для бізнесу, оскільки він демонструє спроможність приватного сектору адаптуватися до викликів і випереджати державні механізми захисту, яких так не вистачає", - каже Дмитро Ковальчук.

Директор з корпоративного бізнесу страхової компанії ІНГО Андрій Семченко зі свого боку зауважив, що страховики повинні покривати військові ризики українського бізнесу заради сприяння українській економіці. Навіть незважаючи на те, що зараз український страховий ринок залишився без підтримки західних перестраховиків за військовими ризиками.

"Так, вітчизняним страховим компаніям важко надавати суттєві ліміти покриття, проте ми просто не маємо іншого виходу - підприємці мають отримати гарантії захисту і продовжувати роботу в Україні, а не виводити бізнес за кордон", - сказав Андрій Семченко.

АТ "Страхова компанія "ІНГО" надає страхові послуги протягом 30 років. З 2017 року основним акціонером є українська бізнес-група DCH.

"ІНГО" є повним членом Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), членом Американської торговельної палати (АСС), Європейської бізнес-асоціації (EBA), Національної асоціації страховиків України (НАЦУ) та Міжнародної торгової палати (ICC).




Просмотров: 189
Другие новости