Компании

все компании

В Україні хочуть посилити відповідальність за нелегальні пасажирські перевезення

21 лютого 2024 року, 14:51
Верховній Раді пропонують посилити відповідальність за порушення порядку перевезення пасажирів, усунувши прогалини в законодавстві, які дають можливість нелегальним перевізникам уникати відповідальності.

Відповідний законопроєкт №11025 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку перевезення пасажирів автомобільним транспортом та протидії нелегальним пасажирським перевезенням" зареєстровано у Верховній Раді 19 лютого.

Текст документа та пояснювальна записка відсутні.

Державна служба з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") повідомила у вівторок у Facebook, що законопроєкт №11025 - це ефективний механізм контролю над нелегальними автомобільними перевезеннями.

"Укртрансбезпека" має отримати право притягувати до відповідальності водіїв транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів без документів, на підставі яких здійснюють перевезення, і без державної реєстрації як суб'єкта господарювання", - зазначено в повідомленні.

Крім того, у службі повідомили, що законопроєкт розроблено 2023 року робочою групою, до складу якої увійшли народні депутати, представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, "Укртрансбезпеки", судової влади, представники вищих навчальних закладів і громадських організацій.




Просмотров: 138
Другие новости