Компании

все компании

Німеччина надасть військову допомогу Україні на EUR7,1 млрд - Шольц

19 лютого 2024 року, 11:49
Німеччина надасть Україні військову допомогу у 2024 році на суму EUR7,1 млрд, із них готується пакет допомоги на EUR1,1 млрд, повідомив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції в Берліні в п'ятницю.

"Загалом Німеччина на військову допомогу виділила або взяла зобов'язання виділити EUR28 млрд", - додав він.

Сьогодні, зазначив Шольц, "ми готуємо новий рівень - це EUR1,1 млрд. Це 36 броньованих гаубиць і колісних гаубиць із промислових запасів, 120 тис. шт. амуніції, а також дві системи Skynex і ракети для IRIS-T", - сказав Шольц.

За його словами, підписана Угода про співпрацю у військовій сфері встановлює, що Німеччина буде і далі підтримувати незалежну Україну, яка обороняється проти російської агресії.

Німеччина, сказав Шольц, "підтримуватиме українських партнерів у розбудові сучасних обороноздатних збройних сил для того, щоб запобігти будь-якій майбутній агресії Росії". За його словами, "сьогоднішня домовленість охоплює також допомогу в цивільній сфері, наприклад у розмінуванні, забезпеченні енергетичної інфраструктури в Україні та відновленні".

Своєю чергою, зазначив Шольц, Україна бере на себе відповідальність за продовження реформ, що ведуть до вступу країни в ЄС. "Я маю чітко заявити: звісно, ми всі хочемо, щоб ця війна якнайшвидше закінчилася. Але, на жаль, бачимо, що Росія не готова до тривалого і справедливого миру", - заявив канцлер.

Він також звернувся до американського Конгресу з проханням про "ухвалення тих рішень, які зараз потрібні Україні, щоб забезпечити фінансову та військову підтримку".

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони Німеччини, у п'ятницю федеральний уряд підготував черговий пакет військової підтримки України на EUR1,13 млрд.

Він включає 18 самохідних гаубиць Panzerhaubitzen-2000 (буде поставлено у 2026-2027 рр., включно з навчанням, запасними частинами і боєприпасами, на додачу до вже запланованих 14), 18 колісних гаубиць RCH 155 (будуть поставлені в 2025-2027 рр. на додачу до запланованих 18), 120 тис. пострілів артилерійських боєприпасів калібру 122 мм (будуть поставлені в 2024 році), другий зенітно-ракетний комплекс SkyNex (буде поставлений у 2025 році), ще 100 ракет IRIS-T SLS (на додачу до раніше запланованих).

"Наша Угода про безпеку з Україною є історичною. Вперше у своїй історії Федеративна Республіка виступає в ролі держави-гаранта. Сьогоднішнє підписання є явною ознакою того, що Німеччина виконує свої збільшені зобов'язання в галузі політики безпеки в Європі. Наш "мюнхенський пакет" вартістю понад EUR1 млрд підтверджує нашу постійну військову підтримку України і показує, що ми виконуємо свою обіцянку постійно підтримувати наших українських партнерів у їхній боротьбі проти російської агресії", - зазначив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.




Просмотров: 133
Другие новости