Компании

все компании

Особливі візи для українців у Великій Британії продовжили ще на 18 місяців

18 лютого 2024 року, 19:48
Особливі візи для українців, які отримали тимчасовий притулок у Британії після повномасштабного вторгнення Росії, від початку 2025 року можна буде подовжити ще на 18 місяців, повідомляє BBC News із посиланням на Британське Міністерство внутрішніх справ.

Зазначається, що для українських біженців у Великій Британії було запроваджено особливі категорії віз із терміном дії три роки. Перші такі візи були видані в березні 2022 року і відповідно закінчуються в березні 2025-го. Вони дають змогу біженцям працювати в Сполученому Королівстві, а також дають їм доступ до освіти, охорони здоров'я та соціальних пільг.

"Громадяни України, які перебувають у Британії і отримали право притулку відповідно до програм "Вдома для України" та "Українська сімейна програма", зможуть подавати заяви на продовження візи на 18 місяців за три місяці до закінчення терміну її дії, тобто перші з них можуть це зробити на початку майбутнього року", - ідеться в повідомленні.

За даними Home Office, на продовження матимуть право і ті, хто отримав притулок у країні поза цими схемами.

Як повідомляє BBC News, з моменту запуску програм для українців, які рятувалися від війни, Британія надала притулок більш ніж 283 тис. осіб, багато з яких були розміщені в британських сім'ях.




Просмотров: 155
Другие новости