Компании

все компании

Німеччина ініціює створення фонду розвитку бізнесу в Україні та центр допомоги муніципалітетам

18 лютого 2024 року, 18:01
Важливою частиною Конференції з відновлення України 2024 (URC2024) у Берліні 11-12 червня цього року стане професійний форум відновлення, спрямований на досягнення конкретного результату у встановленні контактів між українськими, німецькими та міжнародними зацікавленими сторонами, повідомила міністерка розвитку Німеччини Свенья Шульце (Svenja Schulze).

"Це не пуста конференція, ми хотіли б створити фонд розвитку бізнесу із системними фінансовими інструментами для підтримки, наприклад, малого та середнього бізнесу або підтримки реконструкції на місцях", - сказала вона на Мюнхенській конференції з безпеки на круглому столі, присвяченому відновленню України.

Шульце зазначила також намір створити центр для надання муніципалітетам необхідної їм інформації, фінансування та послуг навчання.

За її словами, роль муніципалітетів стане однією з чотирьох основних тем, що будуть у центрі уваги URC2024 разом із роллю приватного сектору та приватних інвесторів, процесом вступу до ЄС та необхідними для цього реформами, а також темою людського капіталу та соціального відновлення.

"Нам необхідно мобілізувати приватний сектор. Це дійсно важливо. Бракує державних грошей? - Нам також потрібні приватні гроші. У нас є місцеві та регіональні вимоги: муніципалітети та регіони мають бути частиною цього процесу, і вони мають допомогти в його просуванні", - пояснила міністр розвитку Німеччини.

За її словами, всі ці теми на Конференції з відновлення також будуть пронизані загальною темою цифровізації, в якій Україна вже досягла вражаючих результатів.




Просмотров: 147
Другие новости