Компании

все компании

Український оборонний сектор у 2024р наростить обсяги в 6 разів

14 лютого 2024 року, 13:29
Оборонний сектор в Україні за минулий рік зріс утричі, у 2024-му індустрія, як очікується, зросте в 6 разів, заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр на організованій Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА) конференції Global Outlook: A Winning Vision у середу.

"Ворог за чисельністю, за коштами, які вони залучають, звичайно, нас перевершує. І потреби армії настільки великі, що нам навіть разом із партнерами дуже важко їх задовольнити в повному обсязі. Однак тільки минулого року ми наростили оборонку втричі. Цього року ми очікуємо приріст у 6 разів", - сказала Гвоздяр.

За її словами, міністерство створює можливості для залучення до роботи в напрямку military-tech цивільних компаній.

"Ми говоримо про боєприпаси, корпуси для боєприпасів. Їх можуть виробляти цивільні компанії, які мають відповідне обладнання, і в цьому напрямку ми теж рухаємося", - сказала Гвоздяр.

Заступник міністра зазначила, що ще одна ніша - на ринку комплектуючих. За її словами, досі багато виробників дронів і БПЛА купують комплектуючі за кордоном, тоді як один із наявних пріоритетів - комплектація деталями вітчизняного виробництва.

"Наші дрони мають залежати і складатися з українських комплектуючих настільки, наскільки це можливо", - сказала Гвоздяр.

"Гроші всі в оборонці. Таким чином, ми рано чи пізно все одно прийдемо до того, що це вигідніше для економіки в цілому. Нам дуже важливо залишати наш бюджет усередині країни", - пояснила вона.

Гвоздяр зазначила при цьому, що Міністерство стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром) працює над створенням майданчика для комунікацій, який міг би служити бібліотекою перевірених комплектуючих національного виробництва.




Просмотров: 131
Другие новости