Компании

все компании

Польща заборонила ввезення 20 тис. тонн замороженої малини з України через виявлення в ній пластику

13 лютого 2024 року, 14:15
Інспекція якості сільськогосподарської та харчової продукції Любліна (Польща) видала наказ про заборону продажу партії 20 тис. тонн заморожених плодів малини, імпортованої з України, через наявність у вантажі пластику, повідомила служба в соціальній мережі "Х" у понеділок.

Згідно з повідомленням, вантаж замороженої малини з України було розфасовано у 800 паперових мішків, водночас у ньому було виявлено наявність пластику.

"Рішення підлягає негайному виконанню", - резюмувала інспекція.

Депутат Сейму Республіки Польща дев'ятої каденції, голова Підляської воєводської управи Польської Стефан Краєвські, коментуючи це рішення інспекції, наголосив, що вся українська продукція, яка надходить до Польщі з України, не буде пропущена через польський кордон.

"Коли інші кричать, ми діємо! 20 тис. тонн замороженої малини із забороною на ввезення до Польщі та ЄС. Усе, що не відповідає європейським стандартам, через кордон не буде пропущено. Ми заповнюємо бездіяльність наших попередників, посилюємо контроль і найближчими днями будуть нові наслідки", - написав він у соцмережі "Х".

Як повідомлялося, заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак у понеділок заявив, що Польща має намір запровадити перевірку всього зерна, яке надходить з України, зокрема й того, що йде транзитом.

Як повідомлялося, польські фермери оголосили про старт 9 лютого акції протесту, яка, як очікується, триватиме 30 днів. Протягом цього періоду страйкарі блокуватимуть прикордонні переходи на українсько-польському кордоні. Рішення про акцію протесту ухвалили, зокрема, правління NSZZ Solidarność Rolników Indywidualnych. Причиною протесту вони називають нещодавнє рішення ЄК продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року.




Просмотров: 162
Другие новости