Компании

все компании

Glencore призупинить роботу нікелевого рудника Koniambo

13 лютого 2024 року, 07:21
Акціонери Koniambo Nickel (KNS, Нова Каледонія), Societe Miniere du Sud Pacifique SA і Glencore plc, ухвалили рішення перевести нікелеве підприємство в режим техобслуговування, йдеться в повідомленні Glencore.

Glencore також найближчим часом почне процес вибору нового промислового партнера для Koniambo, в якому корпорації належить 49%.

Раніше Glencore попереджала про те, що з лютого призупинить фінансування збиткового нікелевого рудника в Новій Каледонії. Рішення пояснювалося зростаючим виробництвом нікелю в Індонезії, яке сприяє відходу з ринку конкурентів на тлі низьких цін на цей метал, затребуваний в акумуляторах електромобілів. Компанія хотіла залишитися акціонером, але запропонувала законсервувати завод і переключитися на експорт нікелевої руди, повідомляло раніше агентство Bloomberg.

Glencore фінансуватиме операцію з консервації підприємства протягом півроку і послуги всіх співробітників Koniambo, які беруть у ній участь.

Glencore уточнює, що провела великі обговорення і переговори з урядовими та іншими зацікавленими стейкхолдерами. "Навіть незважаючи на запропоновану допомогу уряду Франції, високі експлуатаційні витрати і дуже слабка поточна ситуація на ринку нікелю означають, що KNS залишається збитковим...і Glencore не може виправдати продовження фінансування збитків на шкоду своїм акціонерам", - констатує компанія.

Частка в Koniambo належить Glencore з моменту придбання Xstrata в 2013 році. Відтоді Glencore вклала в проєкт понад $4 млрд, так і не отримавши прибутку, йдеться у пресрелізі.

Випуск нікелю Glencore у 2023 році скоротився на 9%, до 97,6 тис. тонн, за прогнозу 102 тис. тонн (із відхиленням у 4 тис. тонн). Цього року Glencore розраховує випустити 80-90 тис. тонн нікелю, повідомляла компанія на початку лютого.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 147
Другие новости