Компании

все компании

Японія планує передати Україні понад $100 млн на відновлення

12 лютого 2024 року, 10:00
Японія планує передати Україні 15,8 млрд ієн (близько $106 млн) на післявоєнне відновлення країни, зокрема, у сфері розмінування, у сільському господарстві, біо- та інформаційних технологій, повідомляє інформаційне агентство Kyodo News.

"Японія пообіцяє виділити 15,8 млрд єн (106 млн доларів США) на допомогу у відновленні України після воєнної шкоди в семи галузях, таких як відновлення інфраструктури та розмінування", - пише агентство в неділю з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

Очікується, що "на японсько-українській конференції зі сприяння економічній реконструкції, яка відбудеться 19 лютого в Токіо, уряди двох країн домовляться про участь Японії в повоєнній відбудові України та підпишуть понад 10 меморандумів про співпрацю".

У конференції візьмуть участь прем'єр-міністри двох країн Фуміо Кісіда і Денис Шмигаль, а також представники промисловості та бізнесу.

Як пише агентство, допомогу "буде використано для надання обладнання для розмінування та тимчасових мостів, а також інших ресурсів, терміново необхідних для сприяння зусиллям із відновлення зруйнованої війною країни... Сім сфер співробітництва також охоплюють сільське господарство, поліпшення гуманітарної ситуації, біотехнології та розвиток промисловості, інформаційні технології, а також удосконалення управління і заходи з боротьби з корупцією".




Просмотров: 466
Другие новости