Компании

все компании

"Укргідроенерго" перерахує державі нормативні 50% прибутку за 2023 р

12 лютого 2024 року, 22:48
Кабінет міністрів України затвердив для ПрАТ "Укргідроенерго" базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2023 році, у розмірі 50%, повідомила компанія.

Водночас із посиланням на постанову №129 від 9 лютого 2024 року, оприлюднену на "Урядовому порталі", "Укргідроенерго" зазначає, що такий норматив діє за умови спрямування 30% чистого прибутку на фінансування відновлення зруйнованого та пошкодженого майна внаслідок ракетних ударів, будівництва захисних споруд, противодронового захисту, виконання інших інженерно-технічних заходів із протидії агресії Російської Федерації.

Крім того, компаніям із держчасткою у статутному капіталі постановою рекомендовано здійснити до 29 лютого 2024 року авансове перерахування до держбюджету річних дивідендів, виходячи з прибутку, розрахованого за прогнозними показниками результатів фінансово-господарської діяльності у 2023 році, у розмірі щонайменше 50% суми річних дивідендів, а для ПАТ "Укрнафта" - щонайменше 3,9 млрд грн.

Увесь обсяг дивідендів має бути сплачено до 1 липня 2024 року, а в разі несплати органи управління такими товариствами мають вжити заходів до розірвання контрактів з їхніми керівниками.

Як повідомлялося з посиланням на Міністерство економіки, Кабінет міністрів України на засіданні 2 лютого встановив для більшості підприємств із державною часткою базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за підсумками діяльності у 2023 році, на рівні 80%.

Водночас НАК "Нафтогаз України" повинна буде спрямувати на дивіденди 95% чистого прибутку, "Укрнафта" - 30% за умови, що 50% прибутку буде спрямовано на капітальні інвестиції, затверджені урядом у фінплані компанії на 2024 рік.

Для "Українського Дунайського пароплавства" встановлено норматив 30% за умови спрямування 50% прибутку на оновлення флоту і розвиток виробничих потужностей Кілійського суднобудівельно-судноремонтного заводу, а для "Укрзалізниці" - 50% за умови, що 30% прибутку вона спрямує на фінансування капітальних інвестицій, затверджених у консолідованому фінансовому плані на 2024 рік, реконструкцію критичної залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу.

Крім того, для Ощадбанку та Української фінансової житлової корпорації встановлено норматив 30%.

Про "Укргідроенерго" тоді не повідомлялося.

За словами заступника міністра економіки Олексія Соболєва, у держбюджеті на 2024 рік заплановано надходження від цих відрахувань у розмірі понад 66 млрд грн.




Просмотров: 186
Другие новости