Компании

все компании

Криворізькі підприємства "Метінвесту" сплатили 4,6 млрд грн податків у 2023 р

12 лютого 2024 року, 16:41
Криворізькі підприємства гірничо-металургійної групи "Метінвест" у 2023 році перерахували до бюджетів усіх рівнів сумарно 4,6 млрд грн податків і зборів.

Згідно з пресрелізом компанії, криворізькі підприємства "Метінвесту" залишаються надійною опорою економіки України, незважаючи на повномасштабну війну.

При цьому уточнюється, що серед найбільших платників податків - Північний, Центральний, Південний та Інгулецький гірничо-збагачувальні комбінати (ГЗК). Основним джерелом наповнення бюджетів став податок на користування надрами, який склав трохи більше 2 млрд грн. Також до скарбниці надійшов єдиний соціальний внесок, який становить близько 953 млн грн.

Другий за розміром - податок на доходи фізичних осіб у розмірі 837 млн грн. Саме ці кошти необхідні для виплати зарплати працівникам комунальних підприємств Кривого Рогу, забезпечення лікарень необхідним обладнанням, медикаментами та підтримкою міста. Також джерелом наповнення державної та місцевої скарбниці стали екологічний податок і плата за землю.

До того ж, "Метінвест" залишається одним із найкращих і найвідповідальніших роботодавців України. Підприємства продовжують допомагати Кривому Рогу, громадам Дніпропетровщини та Кіровоградської області, де розташовані промислові майданчики компанії. За їхньої підтримки тривають відновлювальні роботи в лікарнях, вишах, облаштовуються сучасні укриття в навчальних закладах.

Як повідомлялося, група "Метінвест", з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств, перерахувала 2023 року до бюджетів усіх рівнів в Україні 14,6 млрд грн податків і зборів. З початку повномасштабної війни група спрямувала на допомогу Україні 4,8 млрд грн, з яких понад 2,5 млрд грн - на потреби армії в рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".





Просмотров: 221
Другие новости