Компании

все компании

Кожен 70-й застрахований водій потрапляє в ДТП - МТСБУ

12 лютого 2024 року, 07:23
Коефіцієнт настання страхового випадку у 2023 році збільшився на 8,4% порівняно з 2022 роком і становив 1.67, повідомило Моторне (транспортне) страхове бюро України в соцмережі "Фейсбук".

Водночас у повідомленні наголошується, що кожен 70-й застрахований водій потрапляє в дорожньо-транспортну пригоду і з кожним днем цей показник тільки збільшується.

За даними Національної поліції за 2023 рік сталося понад 23,642 тис. ДТП і найбільше аварій виникає через перевищення безпечної швидкості (9,215 тис. випадків) і порушення правил маневрування (5,191 тис. випадків). Багато ДТП стаються через необачність водіїв.

МТСБУ також уточнює, що наявність поліса обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності, зокрема, дає змогу компенсувати заподіяну шкоду потерпілим, розраховувати на відшкодування заподіяної шкоди внаслідок ДТП, якщо її буде завдано невстановленим транспортним засобом або транспортним засобом, власник якого не застрахував свою відповідальність. У таких випадках відшкодування здійснюється з Фондом захисту потерпілих МТСБУ.

До того ж в Україні поліс ОСЦПВ є обов'язковим для власників транспортних засобів і його відсутність передбачає штраф у розмірі 425 грн. Якщо штраф не сплачено протягом 15 днів, він збільшується до 850 грн.




Просмотров: 149
Другие новости