Компании

все компании

Експорт українським морським коридором сягнув 22 млн тонн

12 лютого 2024 року, 12:26
Створений Військово-морськими силами Збройних сил України морський коридор із серпня 2023 року забезпечив експорт майже 22 млн тонн продукції, обсяги можуть бути збільшені на ще на чверть, повідомив віцепрем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков за підсумками візитів у чорноморські порти.

"Понад 22 мільйони тонн вантажів різної номенклатури експортовано з початку роботи тимчасового коридору через Чорне море, який у світі називають "Український коридор". Із серпня ним скористалися понад 700 суден", - написав Кубраков у Фейсбук у суботу.

Віцепрем'єр зазначив, що перевалка йде з трьох портів Великої Одеси - "Чорноморська", "Одеси" і "Південного". У ніч на суботу вони вкотре були атаковані російськими дронами. "На жаль, маємо пошкодження інфраструктури для перевалки та знищене зерно", - повідомив Кубраков.

За його словами, з 18 липня (останнього дня роботи "зернового коридору") внаслідок атак РФ на морські порти України пошкоджено майже 200 об'єктів портової інфраструктури, постраждало понад 26 цивільних осіб.

"Водночас, портовики досить швидко відновлюються. Сьогодні побачив це на власні очі. Ба більше, щодня збільшують обсяги перевалки. Про це, а також про перспективи функціонування обговорили на нарадах у трьох ключових портах України", - зазначив віце-прем'єр.

Він зазначив, що понад 22 млн тонн за півроку - не межа. Модернізація як самих портів, так і супутньої інфраструктури - мережі автомобільних доріг і залізниці - за належної безпекової складової дасть змогу збільшити обсяги щонайменше на чверть, запевнив Кубраков. Про те, що експорт новим морським коридором сягнув майже 20 млн тонн, він повідомив 3 лютого. Тоді, за його словами, з портів вийшло 661 судно.




Просмотров: 117
Другие новости