Компании

все компании

Українські підприємці отримали можливість експортувати до Кувейту рибу та рибні продукти

9 лютого 2024 року, 16:16
Українські підприємці отримали можливість експортувати до Кувейту рибу та рибні продукти, бізнес отримав змогу поставити продукцію до цієї країни, повідомила пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Це вже другий зовнішній ринок для українських експортерів, який МЗС і Держпродспоживслужба відкривають цього тижня. Першим був китайський для виробників меду, нині катарський для виробників риби та рибних продуктів. Переговори з іноземними партнерами щодо спрощення виходу українських товарів на іноземні ринки тривають. Це важлива частина нашої роботи та ширшої стратегії зі створення нових можливостей у світі для українського бізнесу", - зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За інформацією голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука, робота над відкриттям ринків триває, у пріоритеті - країни Азії та Північної Америки.

У відомстві порадили виробникам риби та рибних продуктів ознайомитися з вимогами щодо ввезення цих продуктів до Кувейту.

Сертифікат здоров'я для експорту морських і річкових водних тварин (риба, молюски, ракоподібні, голкошкірі, зокрема вирощені в господарствах) та продуктів із них з України до Держави Кувейт оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі "Міжнародне співробітництво", рубрика "Сертифікати на експорт з України".

Держпродспоживслужба нагадала, що Україна вже погодила форми двосторонніх сертифікатів на експорт з риби та рибних продуктів до Європейського Союзу, Азербайджану, Великої Британії, Ізраїлю, Іраку, Катару, Кувейту, Молдови, Саудівської Аравії, Сербії, Таджикистану, Туреччини, Туркменістану, Узбекистану.




Просмотров: 158
Другие новости