Компании

все компании

Місія космічних туристів до радіаційного поясу Землі відбудеться не раніше літа

9 лютого 2024 року, 20:31
Місія чотирьох комерційних туристів до радіаційного поясу Землі в межах першої місії програми Polaris на кораблі Crew Dragon компанії SpaceX відбудеться не раніше літа 2024 року, випливає з даних на сайті місії.

"Ракета-носій SpaceX Falcon 9 буде запущена з (екіпажем, - ІФ-У) місії Polaris Dawn з історичного стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді у Флориді не раніше літа 2024 року", - ідеться в повідомленні.

Згідно з даними на сайті місії, корабель вийде на орбіту в радіаційному поясі Ван Аллена, розташованого на висоті від 640 км до 58 тис. км над Землею, де протягом п'яти днів екіпаж проводитиме наукові дослідження для кращого розуміння ефектів космічних польотів і космічної радіації на здоров'я людини.

Коли корабель досягне висоти близько 700 км над Землею, екіпаж спробує здійснити перший вихід у відкритий космос непрофесійного астронавта. Для виходу члени екіпажу будуть одягнені в скафандр SpaceX для позакорабельної діяльності, розроблений на базі внутрішньокорабельного скафандра.

Також під час польоту буде випробувано технологію передавання даних супутниками Starlink у космосі за допомогою лазера, що допоможе в розробці майбутніх космічних систем зв'язку, необхідних для місій на Місяць, Марс і в далекому космосі.

До складу екіпажу входять мільярдер, глава компанії Shift4 Payments Джаред Айзекман, він виконуватиме роль командира екіпажу. Пілотом місії стане Скотт Потіт, колишній льотчик ВПС США. Також до місії приєднаються Сара Джилліс, провідна інженерка програм космічних операцій SpaceX, яка займалася підготовкою астронавтів у межах першої місії корабля Crew Dragon до МКС, і Анна Менон, інженерка SpaceX і операторка польотів у межах кількох місій кораблів Dragon, вона також виконуватиме на борту роль медика.




Просмотров: 219
Другие новости