Компании

все компании

Машинобудівники ДТЕК відвантажили відхиляючий шків для "Павлоградвугілля"

8 лютого 2024 року, 20:29
"Корум Дружківський машзавод" ("Корум ДрМЗ"), що входить до машинобудівної Corum Group ("ДТЕК Енерго"), відвантажив шків, що відхиляє, для шахти "Західно-Донбаська" ДТЕК Павлоградвугілля, повідомив завод у Facebook.

У повідомленні зазначається, що шків діаметром 3 м і вагою майже 10 тонн замінить старе обладнання на шахті на наступні 14 років до планового капремонту. Ресурс працездатності відхиляючого шківа - 25 років.

"Відхиляючі шківи, на відміну від звичайних копрових, використовуються не для прямого підняття або опускання вантажів, а для корекції траєкторії руху канатів, забезпечуючи оптимальну роботу підйомної системи. Шків розроблено спеціально під чотириканатну підйомну машину, що працює на шахті. З огляду на те, що шахт, обладнаних таким типом установки, не багато, замовлення на виготовлення шківів, що відхиляють, є рідкісним", - уточнюється в повідомленні.

Під час виготовлення шківа використано сучасні імпортні матеріали та складові, зокрема, підшипники шведської SKF.

Монтаж обладнання заплановано на весну поточного року.

Corum Group - провідний виробник гірничо-шахтного устаткування в Україні, входить до складу "ДТЕК Енерго" - операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі холдингу "ДТЕК" Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, 2023 року машинобудівники ДТЕК виготовили та відремонтували 750 одиниць гірничо-шахтного устаткування, зокрема випустили 15 нових прохідницьких і очисних комбайнів. Випущено також 1,1 млн запчастин.




Просмотров: 200
Другие новости