Компании

все компании

ДМЗ Ярославського має намір наростити присутність на внутрішньому ринку України

8 лютого 2024 року, 23:05
ПрАТ "Дніпровський металургійний завод" (ДМЗ, раніше - "Дніпрококс"), що входить до DCH Steel групи DCH бізнесмена Олександра Ярославського, має намір у 2024 році наростити присутність на внутрішньому ринку України.

Згідно з інформацією в корпоративній газеті DCH Steel у четвер, наразі експортні поставки ускладнені.

"Що стосується експорту - тут досить важко щось прогнозувати. Як відомо, у цьому напрямку докладають зусиль і влада України, і виробники. Певні обсяги українського металу 2023 року вдавалося вивезти, але вагомо наростити поставки, я вважаю, можливо, тільки після перемоги", - вважає заступник генерального директора за якістю і технологією Юрій Кравченко.

За його словами, минулого року в прокатному цеху №2 відновили виробництво профілів за євростандартами і прокатали понад 5 тис. тонн цієї продукції на експорт. Якщо будуть замовлення, фахівці заводу в будь-який час готові виготовити традиційний сортамент європрофілів або освоїти нові види прокату.

"Головне, щоб була можливість реалізувати і вивозити цю продукцію. Але поки що ринок України залишається для нас єдиною можливістю працювати. Сподіваємося у 2024 році нарощувати присутність на внутрішньому ринку. Це цілком реально, якщо зможемо утримати якість продукції за мінімальних, наскільки це можна, витрат на виробництво", - сказав заступник гендиректора в інтерв'ю корпоративному виданню.

Як повідомлялося, завод у 2023 році збільшив випуск металопрокату на 86,2% порівняно з 2022 роком - до 105,6 тис. тонн, коксу - на 38,5%, до 292,7 тис. тонн.

ДМЗ спеціалізується на випуску сталі, чавуну, прокату і виробів з них. Група DCH 1 березня 2018 року підписала договір про купівлю у Evraz Дніпровського метзаводу.




Просмотров: 212
Другие новости