Компании

все компании

Контейнерний термінал "Мостиська" обробив 72,4 тис. TEU

6 лютого 2024 року, 11:20
Контейнерний термінал "Мостиська", який розпочав роботу в середині 2022 року, обробив понад 72,4 тис. TEU вантажів у контейнерах за 2023 рік, повідомила пресслужба логістичної компанії "Лемтранс".

Загальний обсяг вантажів оброблених контейнерним терміналом у 2023 році склав 286 тис. тонн. Близько половини, 122 тис. тонн, це зернові вантажі, 62 тис. тонн - наливні, 35 тис. тонн - генеральні, 37 тис. тонн - балк-вантажі, уточнюється в повідомленні.

Крім того, термінал у 2023 році приймав електромобілі - було вивантажено 36 контейнерів зі 108 автомобілями.

"Наявність сучасної інфраструктури та обладнання, оптимальне використання виробничих потужностей і професійний підхід працівників дали змогу у 2023 році успішно перевалити через термінал усі заявлені вантажі та встановити особисті рекорди. Ми очікуємо поглиблення інтеграції та збільшення вантажопотоку з ЄС, а також підвищення рівня контейнеризації", - цитує пресслужба генерального директора компанії "Мостиська драй порт" Дмитра Кобзаря.

За його словами, у другому півріччі 2023 року відзначалося динамічне зростання обсягів перевалки, що позитивно позначилося на результатах роботи терміналу.

"Причиною зростання обсягів перевалки вантажів насамперед стала переорієнтація морських ліній і налагодження роботи через порти Польщі. Також одним із чинників збільшення обсягів став розвиток виробничих потужностей, надання нових послуг і високий рівень сервісу", - зазначив він.

Експортний потік вантажів спрямовувався переважно в країни Азії, через європейські порти, а також у Польщу, Італію та Німеччину.

У компанії "Мостиська драй порт" уточнили, що капітальні інвестиції в розвиток потужностей контейнерного терміналу не припинялися 2023 року і становили 100 млн грн.

"Незважаючи на війну, ми не зупиняємося і продовжуємо інвестувати в економіку України. У 2024 році плануємо збільшити виробничі потужності терміналу завдяки розширенню експлуатованих площ для оброблення та зберігання контейнерів, а також активно розвивати контрейлерні перевезення між терміналом і країнами ЄС як альтернативу автоперевезенням", - наголосив Кобзар.

За 2023 рік термінал перерахував до бюджетів усіх рівнів 27,66 млн грн. Тільки до державного бюджету було перераховано 15,49 млн грн, у т. ч. ПДВ - 4,65 млн грн. Місцеві бюджети було поповнено на суму понад 12 млн грн. Єдиний соціальний внесок становить 11,13 млн грн.

Сухий порт "Контейнерний термінал Мостиська" - партнерський проєкт компанії "Лемтранс" і "Реіл Транс Інвестмент". Він розташований у безпосередній близькості від пункту пропуску "Шегині-Медика" на україно-польському кордоні. Загальна площа терміналу - 36 га. Логістичною перевагою є наявність залізничних колій 1435 мм і 1520 мм, що дає змогу розвантажувати та завантажувати поїзди, які прямують до країн Євросоюзу.




Просмотров: 121
Другие новости