Компании

все компании

Вартість активів Turkcell в Україні оцінюється в $525 млн - Turkcell

5 лютого 2024 року, 11:00
Вартість продаваних Turkcell дочірніх компаній в Україні (Enterprise Value) - третього за величиною українського оператора мобільного зв'язку ТОВ "Лайфселл" (TM lifecell), компанії з аутсорсингу контакт-центрів ТОВ "Глобал Білгі" та провайдера послуг з оренди веж ТОВ "Укрртауер", що враховується на дату закриття відповідної угоди з продажу, становить $525 млн, йдеться в повідомленні Turkcell.

"Остаточну вартість продажу буде визначено в рамках коригувань, які буде здійснено з урахуванням грошових коштів і боргів після закриття угоди", - зазначила Turkcell у зв'язку з повідомленнями у ЗМІ.

Компанія додала, що у зв'язку з невизначеністю вартості продажу на дату ухвалення рішення, розкриття відповідної інформації було відкладено рішенням Ради директорів від 20 грудня 2023 року, оскільки це може вплинути на інвестиційне рішення інвесторів і вартість акцій.

"Очікується, що процес буде завершено після отримання дозволів регулюючих органів", - вказала Turkcell без уточнення детальніших термінів.

Раніше цього тижня агентство Bloomberg повідомило, що компанія NJJ Capital, яка належить французькому мільярдерові Ксав'є Ньєлю, заплатить за українські підрозділи Turkcell щонайменше $500 млн.

"Це актив, за який ми платимо не так вже й багато порівняно з його прибутком", - процитувало агентство заяву Ньєля, зроблену в понеділок на зустрічі з Паризькою асоціацією ділових журналістів.

Остаточна ціна угоди не буде відома до її закриття, але вона становитиме щонайменше $500 млн, процитувало агентство Bloomberg представника NJJ.

Як повідомлялося, Turkcell 29 грудня 2023 року підписала договір про передачу 100% часток, а також усіх прав і боргів ТОВ "Лайфселл", ТОВ "Глобал Білгі" і ТОВ "Укртауер" французькій інвестиційній компанії NJJ Capital.

Антимонопольний комітет України повернув першу заяву про узгодження угоди, оскільки вона не відповідала встановленим комітетом вимогам, однак 23 січня Комітет отримав повторне звернення від компанії DVL Telecom, яка входить до групи NJJ. Наразі воно аналізуються комітетом.

На думку учасників ринку, проблемою для завершення угоди може стати також частковий арешт часток компаній, які продаються, за обвинуваченням на адресу підсанкційного Михайла Фрідмана, який опосередковано контролює міноритарну частку в Turkcell.

По материалам: Bloomberg


теги: Turkcell, актив



Просмотров: 117
Другие новости