Компании

все компании

Нафта помірно дорожчає, Brent біля $79,1 за барель

2 лютого 2024 року, 12:26
Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються вранці в п'ятницю після падіння днем раніше.

Ціна квітневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:06 кв становила $79,07 за барель, що на $0,37 (0,47%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти знизилися в ціні на $1,85 (2,3%), до $78,7 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу зросли на $0,3 (0,41%) і становили $74,12 за барель. За підсумками минулої сесії вони впали на $2,03 (2,7%) - до $73,82 за барель.

Обидві марки завершили торги четверга на мінімумах за два тижні на чутках про можливе перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС.

Радикальне палестинське угруповання ХАМАС дало первісне схвалення угоді, яка передбачає обмін заручниками і припинення бойових дій у секторі Газа на шість тижнів, повідомляє Times of Israel з посиланням на заяву представника МЗС Катару.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль, США, Єгипет і Катар на зустрічі в Парижі домовилися про засади нової угоди зі звільнення заручників, які перебувають у секторі Гази в угруповання ХАМАС. За даними ЗМІ, сторони конфлікту розглядають угоду з трьох частин, яка передбачає звільнення заручників у Газі, починаючи з шеститижневого припинення вогню.

"Здається, ринок продає на чутках, а потім може почати купувати на їхньому спростуванні", - зазначив Майкл Лінч зі Strategic Energy and Economic Research.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 199
Другие новости