Компании

все компании

ДТЕК відновив 6,2 тис. км повітряних ліній і понад 2,2 тис. енергооб'єктів

2 лютого 2024 року, 21:30
Оператори системи розподілу (ОСР) "ДТЕК Мережі" за 2023 рік відремонтували та реконструювали майже 6,2 тис. км повітряних ліній і 2223 енергооб'єкти різного класу напруги.

"Усі ці роботи дали змогу підготувати інфраструктуру Одеської, Дніпропетровської, Київської областей і столиці до проходження сезону холодів і зробити роботу енергосистеми більш стійкою до ворожих атак", - повідомляють у пресрелізі енергохолдингу в четвер.

У межах ремонтної програми 2023 року енергетики відремонтували 6100 км повітряних ліній і 2091 високовольтних і трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів, відновили понад 4 тис. кабельних ліній, а також розчистили більш ніж 10,5 тис. кілометрів повітряних трас уздовж ліній електропередачі, щоб знизити ризик аварій під час негоди.

Крім того, додатково в рамках інвестиційних програм ОСР "ДТЕК Мережі" реконструювали 132 енергооб'єкти різного класу напруги. Енергетики оновили понад 62 км повітряних ліній і побудували майже 7,5 км кабельних ліній в Одеській області та проклали підземну кабельну лінію 150 кВ у Дніпрі.

Як зазначили в компанії, ці роботи підвищили якість і надійність електропостачання майже для 330 тис. клієнтів Києва, а також Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.

"Протягом 2023 року ми системно готували наші електромережі, посилювали їх, де це було потрібно, ремонтували, замінювали обладнання, щоб бути готовими до будь-яких ситуацій. Виконані роботи дають нам змогу стабільно постачати сім'ї світлом і, зокрема, швидше повертати електропостачання після ворожих обстрілів завдяки посиленню та відновленню електромереж", - цитується у пресрелізі генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

Своєю чергою, як пояснили в енергохолдингу, через активні бойові дії та вкрай складну ситуацію на Донеччині енергетики регіону концентрують усі свої зусилля на відновленні мереж після ворожих атак, які відбуваються постійно.

"ДТЕК Мережі" розвиває бізнес із розподілу електроенергії та експлуатації електромереж у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях. ОСР енергохолдингу обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.




Просмотров: 264
Другие новости