Компании

все компании

De Beers у січні знизила продажі на 19%

2 лютого 2024 року, 19:28
Алмазодобувна компанія De Beers під час першого цього року, січневого, циклу продажів реалізувала продукцію на загальну суму $370 млн, ідеться в повідомленні Anglo American plc, що контролює De Beers.

Це майже втричі вище за рівень попереднього циклу (листопад-грудень 2023 року, $137 млн), але на 19% нижче за показник річної давності ($454 млн).

"Стійкий споживчий попит на діаманти в США у святковий сезон наприкінці року, безумовно, допоміг стабілізувати галузь, і ми бачимо, що ціни на діаманти знову зростають, - зазначив глава De Beers Ел Кук, слова якого наводяться в повідомленні. - Укупі з відновленням імпорту алмазної сировини в Індію це призвело до істотного зростання попиту на алмази в першому циклі продажів 2024 року. Однак, оскільки перспективи економічного зростання в багатьох великих країнах світу залишаються невизначеними, ми очікуємо, що повне відновлення попиту може зайняти деякий час".

Продажі De Beers у першому циклі були на рівні очікувань джерел в індустрії, але приблизно на 40% нижчими за історичний рівень, зазначають аналітики телеграм-каналу "Мои инвестиции". "Незважаючи на зниження цін на алмазну сировину De Beers приблизно на 10% на початку 2024 року, низькі обсяги продажів вказують на все ще високий рівень запасів у галузі", - додають вони.

На думку аналітиків, новина є помірно негативною для настроїв на алмазному ринку.




Просмотров: 255
Другие новости