Компании

все компании

Ціни на нафту підвищуються, Brent $80,84 за барель

1 лютого 2024 року, 11:31
Ціни на нафту підвищуються в четвер після падіння напередодні на даних про зростання запасів у США.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 кв становить $80,84 за барель, що на $0,29 (0,36%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти подешевшали на $1,95 (2,4%), до $80,55 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні до цього часу на $0,3 (0,4%), до $76,15 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів впала на $1,97 (2,5%), до $75,85 за барель.

У січні ціни на нафту зросли вперше за 4 місяці на тлі нападів хуситів на судна в Червоному морі та заходів у відповідь США та їхніх союзників. Brent подорожчала за місяць на 6,1%, WTI - на 5,9%.

Минулими вихідними стало відомо про загибель трьох американських військових унаслідок атаки безпілотників на базу США в Йорданії. Трейдери чекають відповідних заходів США, побоюючись подальшого розростання конфлікту в регіоні.

"Загалом ринок зберігає обережність, чекаючи заходів Вашингтона у відповідь на атаку на базу в Йорданії, а також на те, як далі реагуватиме Іран", - ідеться в огляді аналітиків ING, який цитує Market Watch.

Доповідь міністерства енергетики США, опублікована напередодні, засвідчила несподіване зростання запасів нафти в країні та збільшення видобутку.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня збільшилися на 1,23 млн барелів - до 421,91 млн барелів, повідомило Міненерго. Експерти, опитані Bloomberg, у середньому прогнозували зниження резервів на 1,1 млн барелів.

Видобуток нафти в США минулого тижня збільшився, перевищивши позначку в 13 млн барелів на добу.

По материалам: MarketWatch


теги: Brent, нафта



Просмотров: 236
Другие новости