Компании

все компании

Julius Baer знизив чистий прибуток у 2023р більш ніж удвічі

1 лютого 2024 року, 16:06
Швейцарська банківська група Julius Baer значно знизила чистий прибуток у 2023 році, а також оголосила про звільнення головного виконавчого директора і закриття одного з напрямків бізнесу.

Як ідеться у пресрелізі банку, чистий прибуток минулого року скоротився на 52% - до 454 млн швейцарських франків ($526 млн), або 2,21 франка з розрахунку на акцію.

Julius Baer торік зафіксував чисті кредитні збитки на суму 606 млн швейцарських франків, включно з 586 млн франків за однією приватною заборгованістю, яку банк розкрив у листопаді.

Йдеться про борг австрійського девелопера Signa, повідомляли ЗМІ. Наприкінці минулого року він подав заяву про банкрутство.

Чистий процентний дохід банку 2023 року зріс на 2% - до 842 млн франків, а комісійний дохід знизився на стільки ж і становив 1,93 млрд франків.

Обсяг активів під управлінням Julius Baer збільшився на 1% - до 427 млрд франків.

Крім того, банк повідомив про звільнення з посади CEO Філіпа Рікенбахера за взаємною згодою з радою директорів. На час пошуку наступника виконувати обов'язки головного виконавчого директора буде головний операційний директор Нік Дрекман, який також був заступником Рікенбахера.

Водночас рада директорів ухвалила рішення про вихід Julius Baer з бізнесу з кредитування приватних позичальників із забезпеченням у вигляді майбутніх грошових потоків і позабіржових цінних паперів. Тепер банк зосередиться на іпотечному та ломбардному кредитуванні. Терміни виходу з бізнесу приватного кредитування не уточнюються.

Акції Julius Baer додають у ціні 3,3% на торгах у Цюріху в четвер.




Просмотров: 251
Другие новости