Компании

все компании

Сенс Банк у 2023 р. заробив близько 5 млрд грн чистого прибутку

31 січня 2024 року, 11:13
Сенс Банк, який з кінця липня 2023 року перебуває у власності держави, за попередніми даними, завершив 2023 рік із чистим прибутком близько 5 млрд грн, повідомила виконувачка обов'язків голови правління фінустанови Олена Зубченко.

"Попередньо в нас виходило трохи більше ніж 5 млрд грн. Але зараз працює новий аудитор EY (Ernst & Young - ІФ-У), тому до завершення їхньої роботи говорити напевно не можна", - сказала Зубченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, у серпні 2023 року Національний банк України (НБУ) рекомендував банку порадив доформувати резерви під кредитний ризик, що і було зроблено.

Як уточнила в.о. голови правління, наразі EY перевіряє формування резервів відповідно до вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) і ведеться дискусія.

"З точки зору бази оподаткування ми готові сплатити 50% прибутку державі, абсолютно нормально до цього ставимося. У цьому контексті не хотілося б знижувати наш чистий прибуток. І сподіваюся, тижнів за два, після аналізу і переговорів, зможемо залишити чистий прибуток на тому рівні, який порахували попередньо", - констатувала в.о. правління.

За даними Національного банку України, на 1 грудня 2023 року за розміром загальних активів Сенс Банк був 8-м (123,66 млрд грн) серед 63 банків, що діють у країні, займаючи близько 4% ринку.

Як повідомлялося, за підсумками першого півріччя 2023 року Сенс Банк відзвітував про 2,14 млрд грн чистого прибутку, за підсумками 9 місяців - про 5,63 млрд грн.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 153
Другие новости