Компании

все компании

Нафта слабо дорожчає, Brent біля $82,6 за барель

30 січня 2024 року, 11:49
Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються вранці у вівторок після помітного зниження днем раніше.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:14 кв становила $82,64 за барель, що на $0,24 (0,29%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти знизилися в ціні на $1,15 (1,4%), до $82,4 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу зросли на $0,28 (0,36%) і становили $77,06 за барель. За підсумками минулої сесії вони подешевшали на $1,23 (1,6%) - до $76,78 за барель.

На початку минулої сесії нафта активно дорожчала на новинах про загибель трьох американських військових унаслідок атаки безпілотників на базу США в Йорданії. Президент США Джо Байден заявив про причетність до нападу воєнізованих формувань, пов'язаних з Іраном. У Тегерані такі звинувачення відкинули.

Деякі учасники ринку побоюються прямого військового зіткнення США та Ірану, проте Вашингтон може постаратися "стримати ескалацію і дати обмежену, локальну відповідь на тлі електорального циклу", зазначив аналітик XS.com Самер Хасн.

Водночас тиск на нафтові котирування чинять побоювання щодо сповільнення зростання економіки Китаю, найбільшого імпортера нафти у світі, і щодо світового попиту загалом, пише MarketWatch.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 199
Другие новости