Компании

все компании

У Фінляндії в неділю завершилося голосування на виборах президента

29 січня 2024 року, 12:44
У Фінляндії в неділю завершилося голосування на виборах президента, явка виборців становила 74,9%. Оскільки жоден із кандидатів не набрав більше половини голосів виборців, 11 лютого відбудеться другий тур голосування за участю Александра Стубба і Пекка Хаавісто, повідомляє в неділю фінське видання Yle.

Після підрахунку 100% голосів, колишній прем'єр-міністр Александра Стубб набрав 27,2% голосів виборців, ексміністр закордонних справ Пекка Хаавісто 25,8%.

Згідно із законодавством країни, президент обирається на 6 років не більше ніж на два терміни поспіль, тому президент Фінляндії Саулі Нііністьо претендувати на третій посадовий термін уже не зможе, і до влади прийде новий, за рахунком тринадцятий глава держави, термін повноважень якого розпочнеться 1 березня 2024 року.

Раніше інформаційно-аналітичний проєкт Experts Club проаналізував усі основні вибори, намічені 2024 року, детально про світові вибори 2024 року можна дізнатися у відео за посиланням: https://youtu.be/73DB0GbJy4M?si=rAMBZvZ4ozNmSr4v

Підписатися на канал Experts Club: https://www.youtube.com/@ExpertsClub




Просмотров: 157
Другие новости