Компании

все компании

Нафта дорожчає, Brent біля $84 за барель

29 січня 2024 року, 12:26
Ціни на нафту еталонних марок зростають вранці в понеділок на новинах про загибель американських військових у Йорданії внаслідок атак безпілотників.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:07 кв становить $83,97 за барель, що на $0,42 (0,5%) вище за показник на закриття попередньої сесії. Минулої п'ятниці ці контракти підвищилися в ціні на $1,12 (1,4%), до $83,55 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу зросли на $0,36 (0,46%) і становили $78,37 за барель. За підсумками минулої сесії вони подорожчали на $0,65 (0,8%) - до $78,01 за барель.

За підсумками минулого тижня ціна Brent зросла на 6,4%, рекордними темпами з середини жовтня, WTI - на 6,5%, максимально з початку вересня.

Ціни на нафту минулого тижня отримали підтримку з боку даних, що вказали на падіння запасів і видобутку нафти в США минулого тижня, зазначив аналітик SIA Wealth Management Колін Чешинські. Додатковим позитивним фактором стали очікування нових стимулів у КНР.

Тим часом військові США повідомили про атаку безпілотників на американську базу на північному сході Йорданії поруч із кордоном із Сирією. Троє військових загинули, ще 34 дістали поранення. Президент США Джо Байден у неділю заявив, що підтримувані Іраном воєнізовані формування несуть відповідальність за цю атаку.

Тепер багато чого залежатиме від реакції США та дій Ірану, який може закрити Ормузьку протоку, зазначив Тарік Захір із Tyche Capital Advisors в інтерв'ю MarketWatch. "Ми перебуваємо на межі ескалації, що може серйозно позначитися на нафтових потоках", - додав він.

Дані нафтосервісної компанії Baker Hughes засвідчили, що за минулий тиждень кількість діючих нафтових бурових установок у США збільшилася на дві і становила 499 одиниць. Кількість газових установок тим часом скоротилася на одну, до 119.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 158
Другие новости