Компании

все компании

Кіностудія Skydance хоче купити всі акції Paramount

27 січня 2024 року, 12:35
Американська медіакомпанія Skydance розглядає можливість викупу всіх акцій більшого конкурента Paramount Global з метою їхнього подальшого делістингу, пише CNBC з посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, компанії обмінялися попередньою інформацією, і процес due diligence ще не почався.

У середині січня WSJ з посиланням на джерела писала, що Skydance спільно з фінансовими партнерами планує купити мажоритарний пакет акцій National Amusements, холдингової компанії Paramount. Серед партнерів - фонди RedBird Capital Partners і KKR & Co. National Amusements володіє 77% голосуючих акцій Paramount.

Угода, найімовірніше, має на меті кінцеву мету злиття Skydance і Paramount, для чого знадобиться викуп усіх акцій Paramount, зазначили джерела. Купівля тільки паперів, що належать National Amusements, не влаштовує Skydance, додали вони.

Для здійснення угоди Skydance знадобляться істотні фінансові ресурси, тому що капіталізація Paramount становить $8,2 млрд, а заборгованість компанії сягає $15 млрд. Частину коштів може надати мільярдер Ларрі Еллісон, засновник Oracle і батько глави Skydance Девіда Еллісона.

Раніше повідомлялося, що на купівлю Paramount також претендує Warner Bros. Discovery.

Skydance - одна з провідних незалежних студій Голлівуду. Володіє такими популярними кінофраншизами, як "Місія: нездійсненна" і "Трансформери".

По материалам: CNBC





Просмотров: 235
Другие новости