Компании

все компании

Microsoft скоротить 1,9 тис. робочих місць в ігровому бізнесі

26 січня 2024 року, 13:19
Microsoft Corp. скоротить 1,9 тис. робочих місць в ігровому бізнесі, повідомило CNBC.

Скорочення спрямовані на усунення дублюючих функцій слідом за закриттям компанією угоди з купівлі виробника відеоігор Activision Blizzard (SPB: ATVI) наприкінці минулого року, заявив керівник ігрового напряму Microsoft Філ Спенсер.

У зверненні до співробітників Спенсер зазначив, що люди, яких торкнуться звільнення, зіграли важливу роль в успіху команд Activision Blizzard, ZeniMax і Xbox.

Microsoft придбала ZeniMax Media, материнську компанію видавця відеоігор Bethesda Softworks, 2021 року.

Як повідомляє The Verge, скорочення торкнуться переважно співробітників Activision Blizzard. Президент Blizzard Майк Ібарра також ухвалив рішення покинути компанію, пише видання з посиланням на повідомлення Метта Буті, який очолює Xbox Game Studios і Microsoft Studios.

Ібарра підтвердив свій відхід із компанії в соцмережі X.

Раніше цього місяця Amazon.com Inc. оголосила про плани скорочення 500 робочих місць у стримінговому сервісі Twitch, популярному серед геймерів, який їй належить, а виробник відеоігор Unity Software Inc. повідомив про намір урізати штат на 25%.

У понеділок про скорочення робочих місць повідомив ще один виробник відеоігор - Riot Games, контрольований китайською Tencent Holdings. Він має намір зменшити глобальний штат на 11%.

Microsoft закрила угоду з купівлі Activision Blizzard у жовтні 2023 року.




Просмотров: 126
Другие новости