Компании

все компании

Естонський виробник газобетону Bauroc розглядає вихід на український ринок

26 січня 2024 року, 10:37
Естонський виробник газобетонних виробів Bauroc AS розглядає вихід на український ринок, цікавиться одним із санкційних об'єктів під управлінням Фонду держмайна України (ФДМ), повідомила прес-служба відомства.

"Зустрівся з представниками ТОВ "Баурок" і посольства Естонії в Україні. Bauroc AS бачить розвиток свого бізнесу в Україні. Їх цікавлять підприємства у сфері управління Фонду в будівельній та видобувній галузі. Один з об'єктів, який зацікавив потенційних інвесторів, входить до переліку санкційного майна", - повідомив голова ФДМ Віталій Коваль у Facebook.

За його словами, важливо, щоб конфісковані активи приватизували проукраїнські інвестори.

Bauroc AS володіє трьома газобетонними заводами в Естонії, Литві та Латвії, а також заводом із виробництва силікату кальцію в Литві. Крім країн Балтії компанія також реалізує продукцію в Польщі, Німеччині, Швейцарії, Ісландії. Її річний оборот становить близько EUR60 млн.

Як повідомлялося, ФДМ 2023 року отримав в управління і зареєстрував у державній власності ТОВ "АЕРОК", яке володіє двома газобетонними заводами в Україні, на підставі рішення Вищого антикорупційного суду про стягнення 100% корпоративних прав компанії в дохід держави після введення санкцій проти AEROC Investment Deutschland GmbH. "АЕРОК" входить до переліку об'єктів великої приватизації. ФДМ планує провести аукціон із приватизації 2024 року.




Просмотров: 140
Другие новости