Компании

все компании

Alaska Air втратить $150 млн через припинення польотів Boeing 737-9 MAX

26 січня 2024 року, 18:12
Американська Alaska Air Group оцінює в $150 млн потенційні втрати цього року через припинення польотів літаків Boeing 737-9 MAX.

"Ми продовжуватимемо тиск на Boeing, щоб бути впевненими в тому, що отримуємо хороші літаки", - заявив головний виконавчий директор Alaska Air Бен Мінікучі під час телефонної конференції в четвер.

За його словами, топ-менеджери авіакомпанії вели "важкі і відверті бесіди" з керівниками Boeing. Те, що сталося на початку січня з літаком Alaska Air, "є неприйнятним" і "ніколи не повинно було статися", сказав Мінікучі.

З урахуванням потенційного відтермінування поставок нових літаків Boeing, Alaska Air, ймовірно, не зможе домогтися поставленої раніше мети збільшення провізних ємностей на 3-5%, зазначив він.

Як повідомлялося, на початку січня літак Boeing 737-9 MAX авіакомпанії Alaska Airlines здійснив вимушену посадку в аеропорту Портленда після втрати дверей у повітрі на висоті близько 5 км.

Слідом за інцидентом Федеральне управління цивільної авіації США (Federal Aviation Administration, FAA) розпорядилося тимчасово зупинити польоти літаків Boeing 737-9 MAX у повітряному просторі США та їх експлуатацію американськими авіакомпаніями. Рішення FAA торкнулося 171 літака Boeing.

Цього тижня також стало відомо, що FAA заборонило Boeing Co. розширювати виробництво літаків 737 MAX.

У четвер Boeing призупиняла виробництво на підприємстві в Рентоні (штат Вашингтон) для обговорення питань якості продукції з більш ніж 10 тис. співробітників, пише газета Financial Times.

Дві інші американські авіакомпанії - Southwest Airlines Co. і American Airlines Group - очікують, що отримають менше нових літаків Boeing цього року внаслідок інциденту та рішення FAA.

American Airlines повідомила в четвер, що розраховує отримати 20 лайнерів MAX у 2024 році замість 25, про які говорила в жовтні.

"Ми збираємося притягнути Boeing до відповідальності. Їм необхідно навести лад у своїх справах", - заявив головний виконавчий директор American Airlines Роберт Айсом.

Глава Southwest Airlines Роберт Джордан висловився на підтримку Boeing.

"Я абсолютно впевнений, що вони розберуться з цим і розв'яжуть проблеми, що виникли", - сказав він у четвер.

Southwest сподівається отримати 79 лайнерів MAX у 2024 році замість запланованих раніше 85.

Акції Boeing подешевшали на 5,2% у четвер. За останній місяць їхня вартість впала на 22%.




Просмотров: 235
Другие новости