Компании

все компании

"Прозорро.Продажі" представило рейтинг найбільш активних міст

25 січня 2024 року, 18:11
Щорічний рейтинг міст, які найактивніше реалізували свої активи на "Прозорро.Продажі" у 2023 році, очолили Золотоноша Черкаської області, Балта Одеської області та Київ, повідомляється в релізі в середу.

"Державні онлайн-аукціони у 2023 році допомогли заробити до місцевих бюджетів щонайменше 1,6 млрд гривень. Це приклад того, як підвищення спроможності кожного окремого міста чи селища наближає нас до відновлення економіки країни загалом", - зазначив заступник міністра економіки Олексій Соболєв.

Загалом до рейтингу потрапили 26 міст, сумарний дохід громад яких від продажів становив майже 1 млрд грн.

"Органи місцевого самоврядування сьогодні - це драйвери змін на місцях, багато хто з них активно долучається до впроваджених міністерством програм, спрямованих на розвиток бізнесу. Водночас у громад є ще й великий потенціал, який вони можуть реалізувати самостійно, успішно продаючи та здаючи в оренду комунальну нерухомість і землі через "Прозорро.Продажі", - додав Соболєв.

За словами СЕО "Прозорро.Продажі" Сергія Бута, порівняно з першим роком повномасштабного вторгнення, у 2023 році ще кілька десятків міст повернулися до реалізації активів через державні онлайн-аукціони "Прозорро.Продажі".

"Загалом у 2023 році з системою працювали 334 територіальні громади, які оголосили понад 7,3 тисячі успішних торгів з малої приватизації, оренди комунального майна та здачі в оренду і продажу земель. І це можливість для громад самостійно генерувати надходження до своїх бюджетів і залучати бізнес, який викуповує і бере в оренду комунальні активи", - додав Бут.

Уточнюється, що органи місцевого самоврядування в Золотоноші успішно провели торік 61 аукціон із 78 оголошених. Завдяки онлайн-аукціонам місцевий бюджет отримав майже 1,9 млн грн. 168 успішних торгів принесли Балті понад 23,3 млн грн, а столичний бюджет 2023 року поповнився більш ніж на 141,4 млн грн за підсумками майже півтисячі аукціонів.

До першої п'ятірки міст із високою ефективністю управління майном через онлайн-аукціони потрапили також Луцьк і Лубни: їхні міські бюджети заробили понад 12,5 млн і майже 4,8 млн грн відповідно від реалізації комунальних активів.

Другу п'ятірку рейтингу за підсумками 2023 року сформували Чернівці, Дніпро, Тернопіль, Львів і Кременчук.

За даними "Прозорро.Продажі", Львів, який посів дев'яте місце, за результатами минулого року залучив найбільше коштів у системі серед усіх міст: мала приватизація, оренда та земля принесли до його бюджету майже 160,4 млн грн.




Просмотров: 163
Другие новости