Компании

все компании

ПрАТ "Лекхім" проведе дистанційні збори акціонерів

25 січня 2024 року, 14:50
ПрАТ "Лекхім" проведе 05.02.24 дистанційні збори акціонерів

Як повідомлялося раніше - фармацевтична компанія АТ "Лекхім" (Київ) на позачергових зборах акціонерів 5 лютого сформує комітет з аудиту.

Як повідомила компанія в системі розкриття інформації НКЦПФР, на посаду голови комітету з аудиту планують обрати Юлію Горбачову, членами комітету - головну бухгалтерку компанії Діну Мішуту та директорку з логістики та закупівель Анжелу Нікітіну.

Голова і члени комітету з аудиту виконуватимуть обов'язки безкоштовно.

Крім того, у планах акціонерів - залучити для обов'язкового аудиту фінзвітності компанії та групи компаній "Лекхім" за 2023 рік ТОВ "Кроу Ерфольг Україна".

Як повідомлялося, "Лекхім" за підсумками 2022 року скоротив чистий прибуток на 36,5% порівняно з 2021 роком - до 247,308 млн грн.

АТ "Лекхім" володіє 100% ТОВ "Лекхім-Обухов", 98,2% ПрАТ "Лекхім Харків", 81% ПрАТ "Технолог" (Черкаська обл.), 100% ЗАТ "Лекхім-Вільнюс" і 100% іноземного представництва Lekhim в Узбекистані.

ГК "Лекхім" випускає понад 200 найменувань лікарських засобів практично всіх терапевтичних груп. Щорічно реєструє понад 10 нових препаратів. Продукція експортується більш ніж у 35 країн світу. Один із протитуберкульозних препаратів "Лекхіму" прекваліфікований ВООЗ.

У 2023 році ГК "Лекхім" підписала субліцензійну угоду з Патентним пулом лікарських препаратів (MPP, Medicines Patent Pool) на випуск генеричної версії інноваційного японського противірусного препарату "Енсітрелвір" виробництва Shionogi, який може застосовуватися для лікування COVID-19. Субліцензійні угоди підписали сім фармацевтичних компаній, і "Лекхім" серед них - єдиний український фармвиробник. Крім того, документ підписали три генеричні фармвиробники з Китаю, дві - з Індії та компанія з В'єтнаму.




Просмотров: 147
Другие новости