Компании

все компании

СК "Прем'єр Альянс" і СК "Альфа Страхування" виключено з членів МТСБУ

24 січня 2024 року, 10:36
ПрАТ "Страхова компанія "Прем'єр Альянс" (раніше - "Саламандра Україна", потім "Ван Клік") і ПрАТ "Страхова компанія "Альфа Страхування" виключені з членів Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Таке рішення було ухвалено на загальних зборах членів МТСБУ, що відбулися 22 січня, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" учасник зборів.

Членство СК "Прем'єр Альянс" припинено на підставі заяви компанії у зв'язку з припиненням діяльності, всі її фонди до МТСБУ передано СК "Саламандра", СК "Альфа Страхування" - через втрату ліцензії на здійснення обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ).

Як повідомлялося, Національний банк України 20 грудня 2023 року анулював усі ліцензії на здійснення страхової діяльності ПрАТ "Страхова компанія "Прем'єр Альянс" і виключив інформацію про неї з Державного реєстру фінансових установ на підставі заяви компанії.

За даними НБУ, згідно з останньою поданою звітністю страховика за дев'ять місяців 2023 року, обсяг страхових премій компанії становив 14,361 млн грн, вартість активів - 62,419 млн грн, страхові резерви - 3,840 млн грн. СК "Прем'єр Альянс", як і СК "Саламандра", входила до небанківської фінансової групи "Саламандра", кінцевим бенефіціаром і власником якої є Юрій Явтушенко.

Як повідомлялося, НБУ 14 грудня 2023 року анулював усі ліцензії ПрАТ "СК "Альфа Страхування" (Київ) у зв'язку з порушенням положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг, а саме невідповідності ділової репутації власників істотної участі.

За даними НБУ, згідно з останньою поданою звітністю ПрАТ "СК "Альфа Страхування" станом на 30 вересня 2023 року обсяг страхових премій компанії становив 3,991 млн грн, вартість активів - 644,129 млн грн, страхові резерви - 21,053 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями склала 0,13%.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 138
Другие новости