Компании

все компании

Малим виробникам дистилятів України Кабмін спростив правила отримання ліцензій

24 січня 2024 року, 12:08
Кабінет міністрів затвердив форму декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства та визначив порядок її подання і реєстрації.

Відповідну постанову №56 від 19 січня 2024 року оприлюднено на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.

Згідно з документом, малі виробники дистилятів зможуть подавати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства територіальним органам Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Замість атестата виробництва вони зможуть використовувати зареєстровану Держпродспоживслужбою декларацію відповідності матеріально-технічної бази для отримання ліцензій на виробництво спиртових дистилятів і спиртних напоїв, що значно спростить цю процедуру.

Очікується, що ухвалені нововведення забезпечать розвиток ринку спиртових дистилятів і спиртних напоїв, стимулюватимуть розвиток і легалізацію малого підприємництва, посприяють створенню нових робочих місць, зокрема в сільській місцевості.

Раніше, в рамках підтримки нової галузі, інформаційним агентством Інтерфакс-Україна було проведено пресконференцію, детальніше дивіться за посиланням

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 1283
Другие новости