Компании

все компании

Stellantis не продаватиме електромобілі зі збитком, як інші компанії - СЕО

23 січня 2024 року, 10:01
Stellantis не продаватиме електромобілі (гібриди і повністю електричні машини) зі збитком для себе, як це роблять інші компанії, заявив головний виконавчий директор компанії Карлос Таварес.

Він зазначив, що компанія наразі заробляє гроші на продажу електрифікованих транспортних засобів і продовжуватиме робити це з автомобілями наступного покоління, пише CNBC.

"Ми заробляємо гроші, і в наших правилах - стежити за тим, щоб ми заробляли гроші на всьому, що продаємо, тому що в іншому випадку компанія не буде стійкою", - сказав Таварес.

Stellantis був утворений в результаті злиття Fiat Chrysler і PSA Group. Низка автовиробників, включно з Fiat Chrysler, продавали електромобілі зі збитками для себе, що стимулювало продажі.

Наразі у Stellantis 25 моделей електромобілів. До кінця 2024 року компанія планує випустити ще 23 моделі. Раніше була представлена повністю електрична версія позашляховика Jeep Wrangler і Dodge. Очікується, що повністю електрична версія пікапа Ram 1500 буде випущена на початку наступного року.

Таварес повідомив, що Stellantis, як і раніше, дотримується плану інвестувати 50 млрд євро в електромобілі та пов'язані з ними технології до 2030 року, незважаючи на більш повільне, ніж очікувалося, впровадження в багатьох країнах.

Котирування акцій Stellantis зростають на 0,6% на торгах у Парижі в понеділок. За останні три місяці ринкова вартість автовиробника підвищилася на 10% (майже до 62 млрд євро), тоді як фондовий індекс CAC 40 додав 8%.

По материалам: CNBC





Просмотров: 148
Другие новости