Компании

все компании

Нафта слабо дешевшає, Brent $79,9 за барель

23 січня 2024 року, 11:13
Ціни на нафту слабо знижуються вранці у вівторок після різкого стрибка напередодні, внаслідок якого котирування оновили місячні максимуми.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:08 кв становить $79,91 за барель, що на 15 центів (0,19%) нижче від показника на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти підскочили в ціні на $1,5 (1,9%), до $80,06 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,13 (0,17%) і становили $74,63 за барель. У понеділок WTI подорожчала на $1,51, до $74,76 за барель.

Обидві марки нафти завершили торги на найвищих позначках з 26 грудня минулого року.

"Трейдери починають усвідомлювати, що рецесію в економіці ми навряд чи побачимо, - сказав старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн в інтерв'ю MarketWatch. - Це підвищує прогнози попиту в період, коли ситуація з пропозицією досить складна".

"Попит перевищить очікування, якщо економіка продовжить зростати, і пізніше цього року дефіцит пропозиції може посилитися", - додав він.

Аналітик City Index і FOREX.com Фавад Разакзада також відзначив поліпшення ставлення учасників ринку до ризикових активів, про що свідчить зростання американських фондових індексів. Позитивний настрій на ринку акцій "допомагає підвищити апетит до інших ризикових активів, включно з нафтою", сказав він.

По материалам: MarketWatch


теги: Brent, нафта



Просмотров: 190
Другие новости