Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР зростають у вівторок

23 січня 2024 року, 15:29
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону зростають у вівторок.

Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики за підсумками січневого засідання, як і припускали аналітики.

Короткострокову відсоткову ставку за депозитами комерційних банків у ЦБ збережено на рівні мінус 0,1% річних, цільову прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля. Орієнтир максимальної прибутковості десятирічних держпаперів залишився на рівні 1% річних.

Водночас японський ЦБ знизив прогноз інфляції без урахування вартості свіжих продуктів харчування на 2024 фінансовий рік, який почнеться 1 квітня, до 2,4% з очікуваних у жовтні 2,8%, що відображає зменшення нафтових цін.

Японський індекс Nikkei 225 до 7:21 кв збільшився на 0,1%.

Лідерами підйому виступають акції виробника електроніки та чіпів Fuji Electric (+4,6%) і Sapporo Holdings (+4,2%), яка випускає алкогольну продукцію.

Також піднімається ціна акцій технологічний компаній, зокрема Renesas Electronics (+0,2%), Lasertec (+1,7%), Socionext (+2,6%), Disco Corp. (+0,1%), Screen Holdings (+1%).

Тим часом котирування паперів інвестиційно-технологічної Softbank Group знизилися на 0,5%, виробника споживчої електроніки Sony - на 0,6%, виробника ігрових приставок Nintendo - на 0,2%, фармацевтичної Sumitomo Pharma - на 1,7%.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:34 кв. додав 0,1%, гонконгський Hang Seng підскочив на 2,9%.

Значний підйом на Гонконгській фондовій біржі демонструють акції девелоперів China Resources Land (+6,6%) і Longfor (+6,5%), які істотно подешевшали за підсумками попередніх торгів.

Папери виробника електромобілів Li Auto додають у ціні 6,6%, China Merchants Bank - 6,3%, виробника оптики та чипів Sunny Optical Technology Group - 5,7%.

Крім того, підвищується вартість ритейлерів JD.com Inc. і Alibaba - відповідно на 5% і 3,7%, Xiaomi, що випускає споживчу електроніку, - на 2,6%, інтернет-компаній Tencent і Meituan - на 4,3% і 2% відповідно.

Південнокорейський індекс Kospi до 7:33 кв виріс на 0,5%.

Ціна паперів найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів Samsung Electronics Co. піднялася на 0,3%, сталеливарної Posco - на 0,8%, автомобільної Hyundai Motor - на 2,6%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 збільшився на 0,5%.

Котирування акцій найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP зросли на 1%. Папери інших представників галузі також подорожчали, зокрема South32 Ltd. (+4,4%) і Alumina Ltd. (+3,1%).

Крім того, зросла ціна акцій найбільших банків країни: ANZ Group - на 0,2%, Commonwealth Bank - на 0,5%, National Australia Bank - на 1%, Westpac Banking - на 0,6% і Macquarie - на 1,8%.




Просмотров: 149
Другие новости