Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР переважно піднімаються завдяки зростанню Волл-стріт

19 січня 2024 року, 15:30
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно піднімаються в п'ятницю завдяки зростанню Волл-стріт напередодні.

Основні американські індекси в четвер зросли на 0,5-1,4%, головним чином за рахунок акцій представників ІТ-сектора.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 зростає на 1,2%.

Як повідомлялося, споживчі ціни в Японії в грудні зросли на 2,6% у річному вираженні. Темпи підйому сповільнилися порівняно з 2,8% у листопаді й виявилися мінімальними з липня 2022 року.

Ціни без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується центробанком країни) минулого місяця зросли на 2,3% у річному вираженні після підйому на 2,5% у листопаді. Результат збігся з консенсус-прогнозом і виявився мінімальним за півтора року.

Капіталізація Tokyo Electron піднімається на 5,1%, Advantest - на 8,8%, Disco Corp. - на 4%, Renesas Electronics - на 5,4%, SoftBank Group - на 2%.

Тим часом китайський фондовий індекс Shanghai Composite опускається під час торгів на 0,65%, гонконгський Hang Seng - на 0,25%. З початку тижня китайський індекс втратив близько 1,6%, гонконгський - близько 4,7%.

Інвестори, як і раніше, реагують на дані про повільніше, ніж очікувалося, зростання китайської економіки в четвертому кварталі - ВВП КНР підвищився на 5,2% замість 5,3%, що очікувалися.

Учасники ринку вважають, що слабке зростання економіки дає змогу очікувати на нові стимули з боку уряду, однак поки влада не поспішає оголошувати про заходи підтримки, пише Trading Economics.

У Гонконзі істотне зниження демонструють акції Hansoh Pharmaceutical Group Co. Ltd. (-4%), China Shenhua Energy Co. (-3,6%), Xinyi Glass Holdings Ltd. (-3,55%) і Sino Biopharmaceutical (-3,3%).

Помітне падіння в Шанхаї показують папери Longi Green Energy (-1,9%), Eoptolink Technology (-1,5%), iSoftStone (-5,3%), Shanghai Dragon (-1,4%) і Tianqi Lithium (-1,3%).

Південнокорейський фондовий індекс Kospi підвищився на 0,7%, австралійський S&P/ASX 200 - на 1%, індійський S&P BSE Sensex - на 0,7%.

Ціна паперів Samsung Electronics, найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросла на 3,1%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,4%.

Акції BHP Group подорожчали на 1%, Fortescue Metals - на 1,8%, Woodside Energy - на 1,6%. Ринкова вартість Whitehaven Coal підскочила на 6,7% завдяки сильним операційним показникам.

Капіталізація Bharti Airtel збільшується на 3,1%, Axis Bank - на 2,5%, ICICI Bank - на 2%.




Просмотров: 284
Другие новости