Компании

все компании

Ринки акцій найбільших країн АТР здебільшого знижуються у четвер

18 січня 2024 року, 12:08
Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) здебільшого знижуються на торгах у четвер слідом за спадом Уолл-стріт напередодні, інвестори також оцінюють статдані.

Китайський індекс Shanghai Composite втрачає 2,1%, гонконгський Hang Seng додає 0,1%.

Трейдери на Гонконгській фондовій біржі користуються моментом для вигідної купівлі акцій після падіння Hang Seng до мінімуму приблизно за 15 місяців у середу, пише Trading Economics.

При цьому деякі інвестори, судячи з усього, побоюються, що на початку поточного року відновлення китайської економіки, як і наприкінці минулого, буде повільним за відсутності масштабних заходів підтримки з боку влади на тлі боргових ризиків регіональних урядів.

Список лідерів зростання на торгах у Гонконзі очолюють папери Orient Overseas (International) Ltd., що дорожчають на 4,4%.

Також помітно підвищується капіталізація New World Development, Sino Biopharmaceutical (+3,8% в обох), Xinyi Solar Holdings (+3,4%), Baidu Inc. (+2,7%), Hang Lung Properties (+2,6%) і CK Infrastructure Holdings (+2,3%).

Тим часом акції Zhongsheng Group Holdings дешевшають на 3,8%, WH Group (SPB: 288) - на 2,9%, China Resources Mixc Lifestyle Services - на 2,7%, PetroChina Co. (SPB: 857) - на 2,4%, JD.com Inc. (SPB: JD), Haier Smart Home і Tingyi (Cayman Islands) Holding Corp. - на 1,9%, Li Auto (SPB: LI) - на 1,3%.

Японський Nikkei 225 опускається на 0,1%.

Замовлення на промислове обладнання без урахування замовлень суднобудівних і генерувальних компаній скоротилися в Японії на 4,9% у листопаді 2023 року відносно попереднього місяця після зростання на 0,7% у жовтні, повідомив уряд країни. Аналітики в середньому очікували набагато менш значного спаду - на 0,8%, за даними Trading Economics.

Міністерство економіки, торгівлі та промисловості в четвер також підтвердило оцінки зниження японського промислового виробництва в листопаді на рівні 0,9% місяць до місяця і 1,4% рік до року після жовтневого підйому на 1,3% і 1,1% відповідно. У щомісячному вираженні промвиробництво зменшилося вперше із серпня 2023 року.

Помітніше за всіх у складі індексу втрачають у ціні акції NEXON (-4,8%). Ринкова вартість Resonac Holdings скорочується на 3,1%, Kao Corp.- на 2,8%, Sumitomo Chemical, Nitto Denko Corp. і Mercari - на 2,7%, Shiseido - на 2,6%, Omron - на 2,3%.

Зі свого боку, капіталізація Advantest збільшується на 3,4%, Konami - на 3,2%, Fuji Electric - на 3,1%, Toyota Motor - на 2,7%, Mazda Motor, Mitsubishi Electric і Yamaha Motor - на 2,3%, TDK - на 2,2%, Mitsubishi Motors і Sharp - на 2,1%.

У п'ятницю стануть відомі офіційні дані про динаміку споживчих цін у Японії за грудень.

Південнокорейський індекс Kospi майже не змінюється.

Котирування акцій Hyundai Motor опускаються на 0,7%.

Тим часом ціна паперів Posco підвищується на 0,7%, Samsung Electronics - на 0,4%, Korean Air Lines - на 0,9%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 втратив 0,6%.

Безробіття в Австралії в грудні 2023 року залишилося на рівні попереднього місяця - максимальних за півтора року 3,9%, йдеться в опублікованому в четвер повідомленні Австралійського бюро статистики (ABS). Показник збігся з прогнозами ринку, зазначає Trading Economics.

Інфляційні очікування споживачів у країні в поточному місяці також не змінилися порівняно з попереднім, становивши мінімальні з січня 2022 року 4,6%, за даними Інституту Мельбурна.

Акції BHP подешевшали на 1,8%, Rio Tinto - подорожчали на 0,3%.

теги: АТР, акція



Просмотров: 147
Другие новости