Компании

все компании

Фонд Horizon Capital Growth Fund IV інвестував у Viseven Group

18 січня 2024 року, 09:01
Horizon Capital, американська компанія прямих інвестицій, що інвестує в експортно-орієнтовані компанії з високими темпами зростання в Україні та регіоні, оголосила про інвестиції фонду Horizon Capital Growth Fund IV у компанію Viseven Group, глобального лідера у сфері маркетингових технологій з України, що обслуговує фармацевтичну та медико-біологічну галузі.

"Ця угода стала третьою інвестицією з останнього фонду Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), обсяг якого сягнув 328 мільйонів доларів США на останньому закритті, яке відбулося в грудні 2023 року", - повідомляється на офіційному сайті компанії.

Партнер-засновниця та генеральна директорка Horizon Capital Олена Кошарна наголосила, що інвестиція Horizon Capital у компанію глобального технологічного чемпіона з України свідчить про стійкість регіону.

"Будучи флагманським фондом 2X, що просуває гендерно-орієнтоване інвестування, ми особливо пишаємося тим, що підтримуємо технологічну компанію, засновану і очолювану жінкою, що робить цю інвестицію ще більш значущою", - заявила Кошарна.

Співзасновниця і генеральна директорка Viseven Наталія Андрейчук зі свого боку заявила, що компанія рада вітати Horizon Capital як інвестора з високою доданою вартістю і з нетерпінням чекає на можливість використати наданий капітал для розширення інвестицій у технологічну платформу "в той час, коли штучний інтелект створює величезні можливості для нашої індустрії".

Старший партнер Horizon Capital Василь Тофан повідомив, що команда Horizon Capital знайома з Viseven понад п'ять років і високо цінує її стратегію вертикального програмного забезпечення, що спирається на доступ до найкращих інженерних кадрів у світі.

"Поєднання сильних економічних показників, високих темпів зростання і відмінних відгуків клієнтів забезпечує компанії Viseven успіх на ринку", - заявив Тофан.

Заснована 2009 року компанія Viseven обслуговує понад 50 глобальних клієнтів. Серед них - Abbott, AbbVie, Amgen, Bayer, Biogen, Ipsen, Lilly, Novo Nordisk, Servier Laboratories та інші. Офіси Viseven розташовані в Україні, а також Аргентині, Естонії, Індії, Польщі та Північній Америці. У компанії працює 700 фахівців. Viseven спеціалізується на цифрових продуктах, включно з фабрикою цифрового контенту, хмарними комплексами CRM і CLM з функціональністю "без коду" та інструментами штучного інтелекту для створення комплексної платформи цифрового маркетингу.

Протягом багатьох років компанія робить свій внесок у розвиток української технологічної екосистеми через свою Академію Viseven IT Academy - безкоштовний корпоративний університет, орієнтований на технологічні спеціальності. Також Viseven входить до числа інвесторів AVentures Capital і Horizon Capital.

Horizon Capital - провідна приватна інвестиційна компанія в країнах Європи, що розвиваються, із сумою активів понад 1,5 млрд доларів США, залучених від інвесторів із капітальною базою понад 630 млрд доларів США. За п'ять років компанія залучила близько $800 млн у капітал зростання, включно з $328 млн у рамках HCGF IV. Інвестиційна стратегія компанії спрямована на підтримку далекоглядних підприємців, які ведуть швидкозростаючий, переважно технологічний та експортно-орієнтований бізнес в Україні та Молдові. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували в більш ніж 170 компаній, у яких працює понад 80 тис. осіб.




Просмотров: 172
Другие новости