Компании

все компании

Київський ресторан Wine Love відновив роботу після дворічної перерви

17 січня 2024 року, 19:11


Столичний винний ресторан Wine Love знову відчинив свої двері для відвідувачів за адресою вул. Велика Васильківська, 100. Після довготривалої паузи заклад перевідкрили, зберігши концепцію винного необістро — з сучасною європейською кухнею, добірною винною картою та атмосферою, у якій втрачається відчуття часу.

Від початку повномасштабної війни кухня ресторану працювала як волонтерський центр і щодня готувала близько 1000 порцій їжі для українських військових. Наразі команда Wine Love обладнала окрему кухню на іншій локації. Що дозволило не тільки зберегти харчування для захисників і захисниць, а й відновити повноцінну роботу закладу для гостей.

Період волонтерської діяльності трансформаційно вплинув на бачення команди, яким має бути заклад у нових реаліях. Відтак власники вирішили відмовитися від зайвої надмірності та зосередитися на головному — гастрономічному багатстві смаків. В основі оновленого закладу — сезонне меню, страви з локальних продуктів, нішеве вино, яке часто представлено в Україні в обмеженій кількості. А також — атмосферний вінтажний інтер’єр.

“Війна — період трансформації як загальнонаціональної, так і внутрішньо особистісної. Кожного дня ми стаємо більш чутливими до своїх бажань та прагнень. Починаємо цінувати прості радощі життя. Ми з командою також відчули, що хочемо, щоб Wine Love сприймався у гостей по-іншому — не лише як заклад для особливих подій. Ми пропонуватимемо більше простої, “зрозумілої” їжі та цікавих напоїв. А також — робитимемо все можливе, щоб наші гості отримували еногастрономічну насолоду, відчували цінність моменту від щирого спілкування один з одним та втрачали відчуття часу. Хочемо, щоб Wine Love першим приходив на думку, коли виникає бажання посмакувати вином у гастрономічному супроводі", —  коментують відкриття співзасновники необістро Володимир Задірака та Сергій Шкарбан.

Меню закладу створювала шеф-кухарка Катерина Ткачук. Воно містить страви переважно з українських продуктів, що поєднують у собі європейські рецептури, сучасні техніки та авторське бачення. За словами Катерини, вона свідомо відмовилася від складних технологічних процесів та інгредієнтів, які штучно підсилюють смакові якості страв. Й віддала перевагу простоті смаку, виразності та зрозумілості продуктів.

Відтак, у закладі можна спробувати вдосконалені бестселери — курячий паштет, артишокову пасту та сирний мус. Також збільшився вибір байтів та антипасті. Серед основних страв команда Wine Love пропонує рибні, м'ясні та овочеві страви, а також —  десерти.

Винна карта закладу поєднує традиції та експерименти. Її основу складають натуральні та низькоінтервенційні вина, які часто представлені в Україні в обмеженій кількості. За словами співвласників, до винної карти потрапили лише ті позиції, які вразили всю команду під час дегустації.  

Крім вина, відвідувачам також запропонують коктейлі від шеф-бармена закладу Назара Качали. Коктейльна карта складається з двох розділів. До першого входять класичні напої в сучасній інтерпретації. Як от French 75, Old Fashioned і Penicilin. Другий розділ наповнюють виключно авторські коктейлі з додаванням оригінальних інгредієнтів. Відтак гостей дивуватимуть напоями з додаванням імбирного пива власного виробництва, біттеру з селери та різноманітних спецій.

Інтер’єр закладу також оновили. Масштабну квіткову композицію на стелі замінили на містичні гілки дерев та стилізовані маки з елементами орігамі. Декор приміщення планують оновлювати кожного сезону. Наразі локацію прикрашає хвоя та новорічні іграшки.

До всього, команда Wine Love захоплюватиме гостей атмосферою людного бару в старому центрі європейського міста. Щільна посадка, антикварні речі, гвинтові сходи 19-го століття та секретна кімната-склад для маленьких компаній, які потребують більшої інтимності. У закладі також продовжать проводити винні дегустації та шефські вечері. Зокрема, щоб впливати на формування сучасної винної та гастрономічної культури України.

Instagram: https://www.instagram.com/winelove.restaurant




Просмотров: 189
Другие новости