Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта

17 січня 2024 року, 12:26
Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у середу.Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у середу.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,13%, ширший WSJ Dollar Index - 0,19%.

Напередодні DXY виріс на 0,6% слідом за деяким ослабленням очікувань трейдерів щодо шансів на зниження базової відсоткової ставки Федеральною резервною системою (ФРС) у березні.

Член ради керівників американського ЦБ Крістофер Уоллер заявив під час виступу на заході в Брукінгському інституті у вівторок, що Федрезерв, імовірно, зможе почати зниження ставки поточного року, однак поспішати з цим немає необхідності.

"Коли настане час почати зниження ставки, я вважаю, що можна і потрібно буде опускати її методично і обережно", - сказав Воллер, слова якого наводить Market Watch.

"За умови, що економіка США і ринок праці залишаються в хорошому стані, й інфляція поступово рухається до мети ФРС у 2%, я не бачу причин для настільки ж швидкого або різкого зниження ставки, як це робилося в минулому", - зазначив він.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень ставки ФРС, вірогідність її зниження американським ЦБ у березні оцінюють трейдери в 62,2% проти 76,9% у понеділок, за даними CME FedWatch.

Пара євро/долар за даними на 8:05 кв торгується на рівні $1,0865 порівняно з $1,0879 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2610 проти $1,2637 за підсумками попередніх торгів.

Вартість американської валюти в парі з ієною становить 147,65 ієни проти 147,19 ієни за підсумками попередніх торгів.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 150
Другие новости