Компании

все компании

Ціни на уран перевищили $92 за фунт

16 січня 2024 року, 12:08
Ціни на уран у січні 2024 року продовжили зростання і перевищили $92 за фунт, досягнувши максимальних з кінця 2007 року рівнів, повідомляє Trading Economics.

Зростання зумовлене зростаючими ознаками високого попиту на уран і водночас ризиками для пропозиції. У 2023 році енергокомпанії підписали контракти на поставку 160 млн фунтів урану, це максимальні обсяги з 2012 року, йдеться в повідомленні.

Волатильність цін на викопне паливо та амбітні цілі з декарбонізації спонукали США та ще 20 країн анонсувати плани щодо потроєння атомних потужностей до 2050 року. Великі ставки на атомну енергетику робить Китай, який будує 22 з 58 реакторів у світі. Японія перезапустила проєкти зі збільшення вироблення атомної енергії, а запуск нового атомного реактора у Фінляндії став першим у Європі за 16 років, зазначає Trading Economics.

Однак ці плани були зустрінуті зростаючими ризиками поставок. Західні енергокомпанії продовжували добровільно уникати імпорту урану з РФ, а американські законодавці зробили крок до повної заборони імпорту російського урану (у грудні 2023 року Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії - ІФ), повідомляє Trading Economics.

теги: уран



Просмотров: 141
Другие новости