Компании

все компании

Великобританія направить на навчання НАТО 20 тис. своїх військових

15 січня 2024 року, 16:20
На заплановані на весну 2024 року найбільші військові навчання НАТО Велика Британія має намір спрямувати 20 тис. своїх військовослужбовців, про що, як очікують, оголосить у понеділок британський міністр оборони Грант Шеппс у виступі в Ланкастер-хаусі.

"Сьогодні я можу оголосити, що Велика Британія спрямує близько 20 тис. військовослужбовців для участі в одному з найбільших розгортань НАТО з часів закінчення холодної війни - навчанні Steadfast Defender ("Стійкий захисник)", - ідеться в прес-релізі міністерства оборони.

У ньому наголошується, що "це призведе до об'єднання зусиль наших військових із колегами з 30 країн НАТО плюс Швеції".

"З боку Британії в навчаннях мають узяти участь сучасні винищувачі та літаки спостереження, військові кораблі та підводні човни, сили спеціальних операцій, матеріально-технічного забезпечення та бронетехніка", - ідеться у пресрелізі.

Шеппс вважає: "Лінії фронту перемальовуються. (...) І основи світового порядку стрясаються дощенту. Ми стоїмо на роздоріжжі".

Як повідомив раніше голова військового комітету НАТО Роб Бауер, альянс у 2024 році проведе наймасштабніші з кінця холодної війни військові навчання за участю понад 40 тис. військовослужбовців.

За його словами, навчання пройдуть на території Німеччини, Польщі та трьох країн Балтії.




Просмотров: 182
Другие новости